NLFL partner van #GivingTuesdayNL

Na Thanksgiving, Black Friday en Cybermonday is er nu Giving Tuesday. Als tegenwicht tegen dagen van krijgen en kopen, een dag van geven en goed doen. Giving Tuesday is een initiatief uit de Verenigde Staten en is in zes jaar uitgegroeid tot een wereldwijde beweging, actief in bijna honderd landen. In 2019 wordt de eerste editie in Nederland gehouden via de hashtag #GivingTuesdayNL. Ieder land maakt op zijn eigen manier promotie om meer goed te doen rond Giving Tuesday. Individuen, goede doelen, bedrijven en andere organisaties kunnen dan met vrijwilligerswerk, het inzamelen van goederen en fondsenwervende acties meedoen. Giving Tuesday is daarmee een dag waarin iedereen kan laten zien dat hij/zij iets goed doet, vooral ook als stimulerend voorbeeld voor anderen.

#GivingTuesdayNL is dit jaar op 3 december 2019. Aan het begin van het geefseizoen, dat begint met Sinterklaas. Wat een goed moment is om iets goeds te doen voor een andere die het echt nodig heeft. Gevolgd door de traditionele actieweken van de goede doelen.

Uit gegevens van andere landen blijkt dat donaties rond #GivingTuesdayNL aanvullende zijn, d.w.z. niet ten koste gaan van de reguliere bijdragen aan goede doelen. Zowel traditionele goed-doeners als jongeren voelen zich door #GivingTuesdayNL aangesproken. Daarmee probeert #GivingTuesdayNL ook een nieuwe generatie mensen te betrekken bij het “goed doen”. #GivingTuesdayNL zamelt dus niet in voor zichzelf. Iedereen die meedoet bepaalt zelf zijn eigen goede doel. Geef en doe goed is de slogan van de #GivingTuesdayNL beweging in Nederland.

Ook in andere Europese landen zijn collega-organisaties van NLFL actief als aanjager van de Giving Tuesday campagne, zoals in Frankrijk en Finland. #GivingTuesdayNL is een initiatief van Jordan van Bergen (Geef.nl) en Theo Hesen (Instituut Goed Nalaten).

Op www.givingtuesday.nl kan iedereen die rond #GivingTuesdayNL iets goed gaan doen zich aanmelden. Ook voor de #GivingTuesdayNL nieuwsbrief kan iedereen zich hier vrijblijvend aanmelden.


Geplaatst/gewijzigd op 13 mei 2019