27 nov Overzicht

Doe mee aan de Impact Challenge Award! extern

Op 27 november vindt de uitreiking van de Impact Award weer plaats! De Impact Award is een prijs voor goede doelen die een bijzondere ontwikkeling hebben doorgemaakt rondom impactgericht werken en hun kennis en ervaringen daarover willen delen met anderen. Vanaf volgende week is het mogelijk voor goede doelen om zich in te schrijven en mee te dingen naar de prijs: een door ABN AMRO samengesteld Persoonlijk Impact Team om gezamenlijk de next steps voor impact te maken.

Impact Challenge
De Impact Award is onderdeel van de Impact Challenge. Een sectorbreed initiatief van goede doelen, Goede Doelen Nederland en het CBF. Doel is om de maatschappelijke impact van de goededoelensector te vergroten en meer zichtbaar te maken. De Challenge daagt goede doelen uit om met elkaar te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Meer informatie en het laatste nieuws over de Impact Award vind je op www.impact-challenge.nl.

Aftrap Impact Challenge 2020
Op 2 juli vond de aftrap van de Impact Challenge plaats via een webinar. Dit webinar gaf een inkijk in:

  • De eerste resultaten van het CBF-onderzoek hoe systematisch goede doelen aan hun impact werken
  • Een pakkend impact voorbeeld van Simavi
  • De impacttool Social Handprint van Maex

Heb je het webinar gemist?

Nederland Filantropieland leden kunnen het webinar hier terugzien.

Goede Doelen Nederland leden kunnen het webinar hier terugzien.

24 september: 2e webinar over de Impact Challenge/Award
Alle goede doelen zijn welkom om mee te dingen naar de award. De enige voorwaarde is dat je iets geleerd hebt over het vergroten van je impact en dat je dit kunt vertalen naar een concreet advies voor collega organisaties. Ben je nieuwsgierig naar deze award en overweeg je mee te doen? Op 24 september geven we van 10.00 – 11.00 uur een webinar speciaal over de Impact Award. De winnaar van 2019 Liliane Fonds met het Breaking down Barriers project, neemt ons mee met hun ervaringen en wat deze award heeft betekend voor hen. Niek Bakker van MDF vertelt wat een case sterk maakt voor deze award. Hij heeft vorig jaar 2 organisaties begeleid bij de voorbereiding op de prijs en goed zicht gehad op de cases. Tenslotte staat vraagbaak Susanne Eskens klaar om al jouw vragen te beantwoorden over de award en de weg er naartoe.

Meld je hier aan voor het webinar op 24 september.