03 dec Overzicht

Giving Tuesday Geef en doe goed!

#GivingTuesdayNL wordt in 2019 gevierd op 3 december, de eerste dinsdag na Thanksgiving (USA). Na de grote koopevenementen Black Friday en Cyber Monday betekent dit het begin van het geef-seizoen. In Nederland start het geef-seizoen met Sinterklaas, als de kinderen hun cadeaus in de schoen vinden. Daarna is het tijd voor goede doelen en maatschappelijke organisaties om zo veel mogelijk mensen bij hun werk te betrekken.

De beste manier om mee te doen is in je eigen omgeving. Start je eigen actie om goed te doen. Samen met vrienden, buren en collega’s. Houd een inzameling voor de voedselbank of voor een schooltje in Kameroen. Help vluchtelingen en asielzoekers. Houd een opruimactie in het stadspark. Of schilder gewoon het plafond van je bejaarde buurvrouw. Dat is helemaal aan jou/jullie.

De komende maanden bouwen we verder aan deze website. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, ondersteuning voor je actie en mogelijkheden om je actie aan te melden op deze website.


Giving Tuesday is een wereldwijde beweging om te geven en elkaar of anderen te helpen. Duizenden mensen over de hele wereld werken daarvoor deze dag samen en delen datgene wat zij doen via social media.

Onder het motto Geef en doe goed! helpen organisaties of particulieren een goed doel of iemand anders tijdens de eerste Nederlandse #GivingTuesdayNL editie op dinsdag 3 december 2019. Geef en doe goed tijdens #GivingTuesdayNL door:

  • online te doneren
  • vrijwilligerswerk te verrichten
  • goederen te doneren
  • Iets anders te doen ……..

Via hashtag #GivingTuesdayNL kan iedereen via social media volgen wat er in Nederland voor een ander gedaan wordt tijdens Giving Tuesday. Gebruik dus hashtag #GivingTuesdayNL in alle communicatie tijdens en rondom jouw of jullie #GivingTuesdayNL campagne.