Kijkje in de Keuken van… Fonds 1818! alleen voor leden!

Op dinsdag 24 september mogen wij een Kijkje in de Keuken nemen van… Fonds 1818!

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 steunt niet alleen met geld maar ook met het aanbieden van kennis en netwerk door het geven van workshops en het organiseren van bijeenkomsten.

Op deze middag wordt teruggekeken op een aantal jubileumprogramma’s van Fonds 1818 afgelopen jaar (Fonds 1818 200 jaar) en wat daaruit is voortgekomen. O.a. het programma Uit de Rode Cijfers op het gebied van schuldenproblematiek en het programma Verrijk je Buurt. Afgelopen jaar trok het fonds, met het project Verrijk je Buurt, de regio in om in contact te komen met mensen die hun buurt willen verbeteren met een goed initiatief. We boden hierbij advies en begeleiding om ideeën om te zetten in plannen. Ons  fonds geeft  naast geld ook advies en begeleiding m.b.v. een zevental trainingen, o.a. cursussen fondswerving en projectplan schrijven. Bewonersinitiatieven zonder rechtspersoon kunnen ook een aanvraag indienen (maximale donatie € 3.000,-). Sinds 2017 voert Bureau Graswortel in opdracht van Fonds 1818 het programma Eerste Hulp bij Organiseren uit. Binnen dit programma kunnen vrijwilligersorganisaties in het werkgebied van Fonds 1818 ondersteuning krijgen bij alle zaken waar zij als vrijwillige bestuurders tegenaan lopen.  Ook zet fonds af en toe adviseurs in van de SESAM academie,  een maatschappelijk adviesbureau van gemotiveerde vrijwilligers. SESAM adviseurs beschikken over veel kennis en ervaring. Zij  zetten hun expertise belangeloos in voor vrijwilligersorganisaties, zoals stichtingen, verenigingen, sociale ondernemingen of burgerinitiatieven.

Op bijeenkomst is vertegenwoordiger Bureau Graswortel aanwezig en mogelijk een Sesamadviseur. Verder vanuit het fonds naast directeur een tweetal adviseurs en hoofd communicatie.

12.30 – 12.45  uur      inloop in Bankzaal Nutshuis

12.45 – 13.00  uur      rondleiding Nutshuis/Nutstuin door Sanne ten Bokkel Huinink (directeur Fonds 1818)

13.00 – 14.30  uur      werklunch (uitloop naar maximaal 15.00 uur)

AANMELDEN LEDEN: Log in op je NLFL account en klik hierboven eenmaal op ik ben erbij. Je ontvangt automatisch een bevestiging in je mail.

Geen lid? Koop hier voor een bescheiden bijdrage een ticket >>