26 jun 10.30 uur - 15.00 uur Overzicht

Seminar Cryptocurrency en Blockchain in de filantropiesector extern

Op dinsdag 26 juni presenteert Lenthe, een seminar over bitcoins en blockchain in de filantropiesector in De Schakel te Nijkerk. Samen met andere (ervarings)deskundigen praat dagvoorzitter/journalist Herbert Blankesteijn deelnemers helemaal bij over de kansen en bedreigingen van cryptocurrency voor filantropische organisaties. 

Er bestaan veel indianenverhalen over de bitcoin en blockchain die doen denken aan de begindagen van het internet. Is het een hype die wel weer voorbijgaat, of opent cryptocurrency een heel nieuwe wereld, ook voor organisaties in de filantropiesector?

Dagvoorzitter Herbert Blankesteijn, journalist voor NRC en Het Financieele Dagblad en presentator van BNR Nieuwsradio, is tevens auteur van het nieuwe boek ‘Bitcoins & Blockchain’. Dat boek krijgen de deelnemers mee naar huis en het beschrijft de ontregelende opmars van deze nieuwe munteenheid voor onze gehele samenleving.

Blankesteijn wordt vergezeld van een aantal gasten die allemaal, vanuit verschillende invalshoeken in de filantropiesector, hun licht laat schijnen op het onderwerp. Zo laat Longfonds-directeur Michael Rutgers zien hoe blockchain de informatie van goede doelen aan donateurs wezenlijk kan veranderen: door blockhain kunnen ze bijvoorbeeld elke dag een actueel jaarverslag krijgen in plaats van een keer per jaar.

Volgens Tycho Onnasch, founding team member Deedmob – een nieuw online platform waar vrijwilligers en goede doelen met elkaar verbonden worden – ligt de toegevoegde waarde van blockchain lop gebieden waar transacties nu nog niet altijd te vertrouwen zijn. In de maatschappelijke sector vinden allerlei transacties plaats, met name op het gebied van donaties en social impact. Dat kan dus een echte game changer worden, aldus Onnasch.

Tijdens het seminar komen verder ook Bart Romijn (directeur Partos) aan het woord over de gevolgen van bitcoin & blockchain voor ontwikkelingssamenwerking en Roy Cremers (directeur Voordekunst.nl) praat over de impact op de cultuursector.

De bijdrage in de kosten van het seminar, inclusief het boek ‘Bitcoins & Blockchain’ t.w.v. 29,95 euro is 135 euro.