Training: Starten met Grote Giftenwerving extern

Het werven van grote giften bij vermogende particulieren wordt steeds vaker door fondsenwervende non-profit organisaties ingezet om extra inkomsten te genereren. Maar waar begin je nu eigenlijk en welke stappen zet je (intern) om tot een eigen succesvol grote giftenprogramma te komen? En welke juist niet?

Wat gaan we doen?
Tijdens deze training staat de voorbereiding op het ontwikkelen van relaties en het aangaan van contact met grote gevers centraal. Een goede eerste indruk kun je immers maar één keer maken! Tijdens de training leer je snel en effectief te starten met het werven van grote giften. Hierbij zetten we praktische toepasbaarheid en het intensief delen van kennis en ervaring centraal. We leren je wat de do’s & don’ts in de voorbereidingen zijn, en hoe je ‘geven’ kunt bekijken vanuit het perspectief van de grote gever. Met handige tools, casestudies en de jarenlange ervaring van de trainer leer je snel hoe je grote giftenwerving tot een succes kunt maken.

Leerdoelen van de training
• hoe je een grote giftenprogramma voorbereidt en opzet.
• welke stappen je wel en juist niet moet zetten om tot succesvolle grote giftenwerving te komen.
• hoe je vanuit het perspectief van de gever tot vruchtbare relaties met grote gevers kunt komen.

Wie geeft de training?
Deze training wordt gegeven door Bernice Beenakker samen met gast spreker Sandra Peters van de Vogelbescherming. Bernice heeft als projectmanager grote giftenwerving vele organisaties begeleid en weet als geen ander hoe je grote giftenprogramma’s van A tot Z moet aanpakken. Sandra Peters werkt al bijna 4 jaar bij de Nederlandse Vogelbescherming als Major Donor fondsenwerver. Een aantal jaar geleden is zij gestart met het opzetten van een (proactief) grote giftenprogramma. Door een gedegen voorbereiding, externe toetsing, prospecting en gestructureerd relatiemanagement is dit programma uitgegroeid tot een groot succes. Zij deelt graag haar ervaring tijdens de training.