12 apr 16:00 uur - 18:30 uur Overzicht

Symposium & politiek café rondom uitreiking Manifest Filantropie aan de politiek

Goede Doelen Nederland organiseert, in samenwerking met FIN (Vereniging van Vermogensfondsen in Nederland), Nederland Filantropieland en CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken), een symposium en politiek café op woensdag 12 april vanaf 16.00 uur in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort Den Haag. Het symposium wordt geleid door voormalig Tweede Kamerlid Mirjam Sterk. Ook zal zij de paneldiscussie met Tweede Kamerleden en o. a. Ella Vogelaar, Ryclef Rienstra, Marjolein Bolhuis-Eijsvogel en Marnix van Rij in goede banen leiden.

De verkiezingen zijn achter de rug. Op 23 maart worden de nieuwe Tweede Kamerleden geïnstalleerd. De verwachting is dat de kabinetsformatie nog wel enige tijd in beslag zal nemen. Van die gelegenheid maken wij graag gebruik om de nieuw gekozen parlementariërs kennis te laten maken met onze sector en de maatschappelijke betekenis van de filantropie voor de samenleving. Tijdens het symposium wordt een ‘Manifest Filantropie’ aan de politiek overhandigd.

Het Manifest

Miljoenen burgers en vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor maatschappelijke doelen. Als vrijwilliger, als gever, als lid van een vereniging of kerk. Via een goed doel of een vermogensfonds. Door zelf actief aan de slag te gaan of door mee te spelen in een goededoelenloterij. De impact is groot. Ons land en grote delen van de wereld zouden er heel anders uitzien zonder de inzet en steun van al deze burgers. Dit particulier initatief zorgt bovendien voor maatschappelijke binding en zingeving. Kortom de filantropie is onmisbaar in onze samenleving en de democratie.

Dit is de boodschap van het manifest waarin eveneens een vijftal aanbevelingen worden gedaan aan de Tweede Kamerleden en het nieuwe kabinet. Het manifest is ondertekend door een brede coalitie binnen de sector (o. a. NOV, Goede Doelen Nederland, FIN, Nederland Filantropieland, CIO, Partin en Partos). Tijdens het symposium op 12 april wordt het Manifest aangeboden aan ‘politiek Den Haag’.