06 feb 17:30 uur - 20:00 uur Overzicht

The 2017 “How to do good” Speaker Tour

Het begon met de samenstelling van een boek en mondde uit in een uitverkochte wereldtournee: How to do good. De 2017 ‘How to do good’ Speaker Tour begint op 30 januari in Oslo en eindigt op 8 mei in New York. Een indrukwekkende lijst met sprekers uit alle lagen van de filantropiesector zal ook Nederland aandoen. Om te debatteren, maar vooral om te inspireren op 6 februari in Den Haag.

How to do good – Essays on Building a Better World is een uitgave van Philanthropy Age, een filantropisch vakblad over ontwikkelingswerk in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en ZO-Azië. Het boek bestaat uit een collectie van persoonlijke verhalen van leiders, filmsterren, politici, maatschappelijk ondernemers, Nobelprijswinnaars en filantropenDe Speaker Tour doet op 6 februari Den Haag aan op een wel zeer toepasselijke locatie: het Vredespaleis. Sprekers doen verslag van de belangrijkste thema’s die op het moment spelen, maar het publiek krijgt ook een keur aan inspirerende verhalen te horen van mensen die hard bezig zijn de wereld te veranderen. Bekende sprekers in Den Haag zijn Diana Darke (auteur van My House in Damascus), Emi Mahmoud (ambassadeur UNHCR Ambassador en vluchteling uit Soedan), dr. Pamala Wiepking (co-auteur van de Palgrave Handbook of Global Philanthropy) en prof. Lucas Meijs van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam. Journalist Gavin Esler is discussieleider.

Het boek How to do good – Essays on Building a Better World is binnenkort verkrijgbaar bij De Dikke Blauwe-uitgever Lenthe.