29 mrt 09.30 uur - 12.00 uur Overzicht

Thema sessie: “Geen paniek … het is de AVG maar!” in samenwerking met Partin

Helaas is het maximale aantal inschrijvingen voor deze bijeenkomst inmiddels bereikt. We zien je graag een volgende keer!

Ben je lid van Nederland Filantropieland? Veel van de besproken informatie (inclusief alle content) wordt naderhand voor jou in ons Kenniscentrum geplaatst.


Vanaf mei vervangt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) de huidige Nederlandse privacywetgeving (de Wet bescherming persoonsgegevens) en geeft nieuwe, uitgebreidere en strengere regels rondom de verwerking van persoonsgegevens. Vorig jaar mei organiseerden we voor onze leden al een eerste bijeenkomst waarin we een brochure en stappenplan presenteerden.

Iedereen volop in voorbereiding zou je denken … Of toch niet?

We nemen de proef op de som met een kleine belronde langs onze leden. En wat blijkt? Bijna iedereen is weliswaar op de hoogte, maar het merendeel is nog niet of net begonnen met de voorbereidingen. En er leven nog veel vragen, zoals: “wie mag je nu wel en wie mag je niet benaderen? En is wat ik nu vraag al voldoende toestemming?” Hoog tijd om (de eerste) stappen nu echt te gaan zetten!

Onder het motto: “geen paniek, het is de AVG maar …” organiseert Nederland Filantropieland samen met Partin (koepel voor particulier initiatief en kleine goede doelen) op donderdag 29 maart van 09.30 – 12.00 uur in Utrecht een praktijkgerichte sessie over het uitvoeren en toepassen van de nieuwe AVG regels.

De sessie wordt gegeven door  (foto) Jurgen van der Vlugt (werkzaam bij Maverisk en zelfstandig adviseur/auditor informatiebeveiliging en privacy) o.v. met medewerking van Margriet Mol (schrijfster van onze AVG brochure met stappenplan).

Doel is vooral om jou aan het woord te laten en ervoor te zorgen dat je op al je vragen een antwoord krijgt. Voor een goede voorbereiding willen we jouw vragen graag alvast weten. Zou je deze uiterlijk vrijdag 23 maart schriftelijk aan ons te mailen? Weet jij aan het eind van de sessie exact wat je te doen staat om in mei aan de nieuwe regelgeving te voldoen.