06 feb 15.00 uur - 18:30 uur Overzicht

Themabijeenkomst: Corporate Foundations

Tijdens deze interactieve sessie leer je van toppers Lonneke Roza (Erasmus Universiteit) en Bas van Haastrecht (This is Why) alles over dit relatief nieuwe fenomeen en zijn er maar liefs drie corporate foundations aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Die kun je overigens voor 31 januari alvast schriftelijk stellen via info@nlfl.nl. Alle vragen en antwoorden delen we na afloop ook schriftelijk met de deelnemers.

De afgelopen tien jaar is er een grote ontwikkeling geweest in maatschappelijk betrokken ondernemen. Steeds meer bedrijven nemen het initiatief om iets goeds doen. Dit kan bijvoorbeeld door een corporate foundation op te zetten of door middel van maatschappelijke sponsoring. Vaak ondersteunen deze foundations doelen die passen bij hun bedrijfsactiviteiten. Tijdens de themabijeenkomst onder leiding van Lonneke Roza (Erasmus Universiteit) en Bas van Haastrecht (This is Why) praten we je bij over de achtergronden, laatste ontwikkelingen en projecten van corporate foundations.

We belichten het thema van verschillende kanten: wat is de betekenis van maatschappelijk betrokken ondernemen voor jou als non-profit organisatie en hoe kijkt het publiek naar maatschappelijke initiatieven (uitkomsten Maatschappelijke Imago Monitor)? En natuurlijk hebben we ook Corporate Foundations uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Kirsten Ottens van ING Nederland Fonds, Michael Amiabel van KPN Mooiste Contact Fonds en Annette van Waning van Vebego Foundation. Zij leggen uit hoe hun organisaties invulling geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen en hoe zij hun rol in de samenleving zien.

Sprekers:

Lonneke Roza is Postdoctoraal onderzoeker aan Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit), gespecialiseerd in Corporate Philanthropy en Corporate Social Responsibility, ofwel ‘Maatschappelijk Betrokken Ondernemen’.

 

Bas van Haastrecht helpt organisaties, teams en ondernemers in het vinden, ontwikkelen en uitdragen van hun maatschappelijke betekenis: wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze voor gaan. Dit doet hij door het ontwikkelen van een duidelijke strategie en het begeleiden van de uitvoering ervan. Momenteel werkt Bas a.i. bij het Oranje Fonds als adviseur bedrijven.

De bijeenkomst is alleen gratis toegankelijk voor leden. Je kunt je eenvoudig aanmelden door “ik ben erbij” aan te vinken bovenin het agenda-item. Niet-leden kunnen voorafgaand voor 25 euro (ex. BTW) een ticket in onze webshop aanschaffen.

M.m.v.

  

Deel deze pagina!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn142Email this to someone