27 jun 16:00 uur - 19:00 uur Overzicht

Nieuwe betaalmethodes Themabijeenkomst

*AANMELDINGEN ZIJN GESLOTEN*

Afgelopen april werd duidelijk dat de acceptgiro voorlopig nog niet verdwenen is. De oorspronkelijke einddatum van 1 januari 2019 is voor onbepaalde tijd opgeschoven. En dat is uiteraard positief nieuws voor de sector! Maar het betekent niet dat we achterover kunnen leunen, sterker nog: we kunnen juist nu nadenken en anticiperen op de onvermijdelijke toekomst en tijdig kennis nemen van allerlei innovaties en veranderingen in het betalingsverkeer. Waar moeten we ons op voorbereiden en hoeveel impact gaat het verdwijnen van de acceptgiro hebben op de manier waarop goede doelen op dit moment donaties ontvangen? Welke ontwikkelingen en innovaties zijn er op het gebied van betaalmethodes? Wat kunnen we er mee en hoe kunnen wij deze als sector zo effectief mogelijk inzetten?

In nauwe samenwerking met ING Nederland organiseert Nederland Filantropieland dinsdag 27 juni rondom dit thema een bijeenkomst vanuit Amsterdam (*). Graag nodigen wij je uit om hier bij aanwezig te zijn.

Programma:

15.30 – 16.00 uur             Ontvangst

16.00 – 16.05 uur             Opening

16.05 – 17.20 uur              Start programma (deel 1)

We trappen af met een analyse van de “oude” betaalmethodes om vervolgens de spot te zetten op de drie belangrijkste “game-changers” in het betalingsverkeer van dit moment (iDeal QR, betaalverzoek zakelijk en PSD2). We staan uitvoerig stil bij de vraag hoe je deze methodes eenvoudig kunt integreren in je huidige systemen.

17.20 – 17.40 uur              Korte pauze

17.40 – 18.30 uur              Vervolg programma (deel 2)

In het tweede deel komt de praktijk aan het woord: welke rol speelt innovatie (b.v. contactloos doneren) in het huidige betalingsverkeer van goededoelen. Een aantal van hen spreekt over hun ervaringen. We sluiten af met de vraag naar het ultieme toekomstig betaalmiddel tijdens de afsluitende (panel-)discussie. Kortom: een vol en interactief programma met meer dan voldoende tijd om mee te praten en je vragen te stellen!

18.30 – 19.00 uur              Borrel

Let op! De bijeenkomst is gratis voor onze leden. Ben je geen lid van Nederland Filantropieland dan kun je hier een ticket kopen. De kosten daarvoor bedragen 10 euro (ex. BTW). Of sluit je direct aan en geniet van de vele voordelen van het lidmaatschap!

 

(*) I.t.t. eerdere berichten zal deze bijeenkomst plaatsvinden in Amsterdam.