07 mrt 15:30 uur - 17.30 uur Overzicht

VU seminar over filantropie en politiek

“Participeren? We doen niet anders in dit land” (Schuyt, 23 november 2016, NRC Handelsblad)

Filantropie in onze landelijke politiek!

De verkiezingsprogramma’s voor de komende Tweede Kamerverkiezingen zijn blind voor het particulier initiatief, constateerde prof. Theo Schuyt in NRC Handelsblad op 23 november 2016. Hoe kan dat? En hoe kunnen we de politieke ogen openen voor de rol van vrijwilligerswerk en filantropische instellingen in het bevorderen van maatschappelijke verbondenheid?

In aanloop naar de verkiezingen organiseert het Centrum voor Filantropische Studies op dinsdag 7 maart van 15.30 – 17.30 uur een seminar over filantropie in onze landelijke politiek. Tijdens dit seminar geeft Theo Schuyt zijn visie op de staat van de sector filantropie. Daarnaast spreekt Willem Trommel, hoogleraar beleids- en bestuurswetenschap, over de rol van de overheid. Volgens Trommel maakt de overheid zich vaak schuldig aan gulzig bestuur. Vervolgens gaan politici van verschillende partijen in discussie, waaronder Diederik Olders (#18 kandidatenlijst SP) en Suzanne Kröger (#11 kandidatenlijst GroenLinks). Met een aantal andere partijen zijn wij nog in gesprek. Hierover volgt later hopelijk meer.

Tijdens het seminar gaan sprekers uit politiek, wetenschap en praktijk het gesprek aan. Wat kan de politiek betekenen voor vrijwilligersorganisaties, goededoelenorganisaties en fondsen? Welke gevolgen hebben de verkiezingen voor het filantropische landschap?

Het seminar is gratis en staat open voor professionals, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden. Tijdens het seminar krijgt ook het publiek de kans om vragen te stellen of zich te mengen in de discussie.

Aanmelden kan voor zondag 5 maart. U ontvangt dan in de aanloop naar het seminar meer informatie over de sprekers en de precieze locatie.