Ann Gummels nieuw bestuurslid NLFL

Per 15 maart aanstaande zal Ann Gummels toetreden tot het bestuur van Nederland Filantropieland. ‘Wij zijn zeer verheugd dat Ann haar jarenlange ervaring in de filantropie en haar passie voor de sector in zijn volle breedte, wil inzetten voor onze organisatie’, aldus NLFL voorzitter Fons van Rooij.’ Met haar komst voegen we een belangrijk kennisdomein toe aan dat van ons bestuur, namelijk de wereld van vermogensfondsen. Ook de ervaring die zij opdeed als bestuurslid van de FIN (Vereniging van Fondsen in Nederland, branchevereniging van vermogensfondsen) en betrokkenheid in een vroeg stadium bij het Dutch Chapter van de EVPA (European Venture Philanthropy Association) is voor NLFL van grote waarde’.

De beginperiode van Ann’s loopbaan vult zich met een aantal (internationale) marketing- en marktonderzoeksfuncties gevolgd door verscheidene functies bij strategie- en organisatieadvieskantoren.  In 2000 raakt zij, wonend en werkend in de Verenigde Staten, betrokken bij de Robin Hood Foundation. Dit is een vooraanstaand venture philanthropy fonds dat jaarlijks $140 mln. doneert en managementondersteuning geeft aan armoede bestrijdende non-profit organisaties in New York City.

Terug in Nederland vervult zij opnieuw enkele adviesfuncties en wordt in 2013 Charity Manager bij IMC, vanaf 2015 aangevuld met de rol van directeur van een gelieerd familiefonds. In 2017 wordt zij directeur van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (Kenniscentrum en denktank voor filantropische vermogensfondsen) dat in die periode onder andere een groot onderzoek uitvoert naar filantropische (vermogens)fondsen in Nederland. Daarnaast is zij jarenlang bestuurslid geweest bij Villa Joep!, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

Ann werkt nu als strategie- en organisatieadviseur voor filantropische instellingen (fondsverstrekkend en fondsenwervend) en is een promotieonderzoek op ditzelfde vlak gestart aan de Universiteit Nyenrode.


Geplaatst/gewijzigd op 14 maart 2019