Staatssecretaris Keijzer wil verbod op telefonische verkoop

Nederlandse consumenten ergeren zich aan telefonische verkoop, zegt Staatssecretaris Economische Zaken Mona Keijzer. De staatssecretaris wil hier dan ook een einde aan maken door middel van een landelijk verbod. De goede doelensector voorziet grote problemen.

Fons van Rooij, voorzitter van branchevereniging Nederland Filantropieland, bepleit een uitzondering voor goede doelen in Hart van Nederland op maandag 8 oktober. ‘’…als wij mensen niet langer kunnen bellen, en wij benaderen alleen maar mensen waar wij al een relatie mee hebben, dan gaat dat goede doelen veel inkomen schelen. Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste reden dat mensen niet geven is dat het hen niet is gevraagd, dus we moeten mensen kunnen blijven benaderen’’.

Op dit moment kun je je als consument nog laten registeren in het bel-me-niet-register. Staatssecretaris Keijzer wil het omdraaien en zorgen dat je alleen nog gebeld kan worden wanneer je hier uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Voor goede doelen organisaties, die buitengewoon afhankelijk zijn van promotie en telefonische fondsenwerving, kan dit rampzalige gevolgen hebben.

‘’Voor goede doelen is het zo belangrijk dat we reclame mogen maken, want anders kan al dat werk gewoon niet gedaan worden. Dan moet de overheid het oppakken en gaat de belasting omhoog. Ik vraag eigenlijk namens de goede doelen sector aan mensen: doe die kleine moeite, sta iemand te woord en als je het niet wil, dan zeg je gewoon nee.’’ aldus Fons van Rooij.

Klik hier om de volledige uitzending terug te zien


Geplaatst/gewijzigd op 9 oktober 2018