Vanaf 25 jan 2018 niet beschikbaar Overzicht

Crowdfunding Expertprogramma

Vanaf donderdag 25 januari 2018

Het expertprogramma ‘Crowdfunding’ bestaat uit een serie van vier Webinars en twee Challenge-sessies.  Na de eerste twee Webinars heb je een goed beeld van de impact voor je organisatie en kun je beslissen of crowdfunden voor jouw organisatie de juiste keuze is. Webinar 3 en 4 helpen je vervolgens een uitgebreid crowdfundingplan op te stellen.

Voor wie actiever wil deelnemen en echt aan de slag wil, bieden we in dit programma twee live challenge-sessies. De eerste vindt plaats na afloop van webinar 1 en 2. Hierin word jouw plan door medecursisten, ervaringsdeskundigen en experts ‘ge-challenged’ op je strategie. Na webinar 3 en 4 gaat de tweede challenge over het opzetten van de daadwerkelijke crowdfundingcampagne.

Experts

Kristel Casander is relatiemanager bij Voordekunst. Zij studeerde Kunst en economie aan de HKU, Kunstgeschiedenis aan de VU en een master Kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus universiteit. In de zomer van 2012 is zij gestart bij Voordekunst.nl: het leidende platform voor crowdfunding van kunst en cultuurprojecten. Sinds 2016 is Kristel actief als relatiemanager Individuele Makers en Particuliere donateurs.

Marc Schoutens heeft diverse management functies bekleed bij o.a. Ericsson en Libertel (Vodafone). Deze kennis en ervaring heeft hij meegenomen in een eigen onderneming (Hot Ice) gericht op cross mediale concepten. Deze onderneming is uiteindelijk samengevoegd met Mobillion en is daarna omgevormd tot Kentaa, aanbieder van slimme online fundraising platforms en tools. Marc is eindverantwoordelijk bij Kentaa.

Leerdoelen

  1. Na dit programma weet je wat crowdfunding inhoudt en ben je in staat een goed onderbouwd besluit te nemen om wel of niet te starten met crowdfunding voor jouw organisatie. Je weet de antwoorden op vragen als: “wat maakt crowdfunding anders dan andere vormen van fondsenwerving? Wat brengt het mij als organisatie? En wat vraagt het van mij als organisatie? Je bent in staat je collega’s te overtuigen van de voor- en nadelen. Gaan we dit doen en zo ja hoe? Hoe past het in de rest van onze communicatie en fondsenwerving? Wat maakt het een duurzaam middel”?
  2. Je kunt geheel zelfstandig je eigen crowdfunding plan maken. Je bent in staat je eerste crowdfunding campagne goed voor te bereiden en uit te voeren.

Hoe kun je deelnemen?

Dat kan op verschillende manieren. Jij kiest zelf het model dat goed bij je past.

Model A – Je meldt je zelfstandig aan voor de webinars (er is een serie van vier). Je besluit dus zelf hoe actief je aan de slag wilt gaan met inzichten uit die webinars. We reiken je tools en handvaten aan om zelf je crowdfunding plan op te stellen. Wil je verkennen of crowdfunding iets voor jouw organisatie is, dan is dit jouw model.

Model B – (maximaal 12 deelnemers) Je volgt alle webinars aangevuld met alle Challenge sessies, zodat je met jouw gereviewde crowdfundingplan meteen aan de slag kunt. Wil je serieus starten met crowdfunden dan is dit jouw model.

Materialen

De noodzakelijke leermaterialen zoals crowdfunding whitepapers, crowdfunding canvas en een model-indeling voor je crowdfunding plan, worden door de experts ter beschikking gesteld.

Volledige programma

Het volledige expertprogramma Crowdfunding bestaat uit vier webinars en twee live sessies (Challenges).

25.01.2018 – Webinar 1 Waarom Crowdfunding zo interessant is voor goede doelen?

Voorafgaand aan het tweede webinar heb je contact met Expert Marc Schoutens ter voorbereiding van jouw eerste Challenge.

08.02.2018 – Webinar 2 Hoe laat je Crowdfunding renderen binnen jouw fondsenwervingsmix?

01.03.2018 van 14.00 – 17.00 uur in Utrecht – Challenge 1

De deelnemers bereiden het plan voor wat ze binnen de eigen organisatie gaan presenteren voor de besluitvorming over wel/niet te gaan crowdfunden en voor het creëren van intern draagvlak en benodigde budgetten. Tijdens de challenge gaan we samen met Kristel Casander, Marlou van Campen (WNF) en Marc Schoutens deze plannen inhoudelijk reviewen, bespreken en finetunen.

08.03.2018 – Webinar 3 De crowfundingcampagne: Hoe bereid je dit voor?

Voorafgaand aan het vierde webinar heb je contact met Expert Kristel Casander ter voorbereiding van jouw tweede Challenge.

22.03.2018 – Webinar 4 Succesvol jouw publiek bereiken!

12.04.2018 van 14.00 – 17.00 uur in Utrecht – Challenge 2

De deelnemers bereiden de crowdfunding campagne voor die ze plan zijn te gaan uitvoeren. Zowel inhoudelijk (de propositie) als het communicatieplan. Tijdens de challenge gaan we deze plannen inhoudelijk reviewen, bespreken en finetunen.

LET OP: Alle deelnemers aan het volledige programma dienen zich ook apart in te schrijven voor elk webinar!

 

Kosten

Expertprogramma’s zijn alleen toegankelijk voor leden. De kosten voor het Expertprogramma ‘Crowdfunding’ bedragen €95,00 (ex. 21% BTW).

Niet-leden kunnen zich eerst aansluiten door gebruik te maken van onze speciale Expert aanbieding: voor slechts €215,00 (ex. 21% BTW) ben je én lid én neem je deel aan het expertprogramma. Dubbel voordeel dus!

Aanmelden

Wil je meedoen met het volledige expertprogramma? Klik dan op de button AANSCHAF TICKET in de groene balk bovenin om je ticket aan te schaffen in onze webwinkel.

Wil je alleen de losse webinars volgen dan kun je je via onze agenda zelf inschrijven.