Vermogens en Institutionele Fondsenwerving Expertprogramma

Het werven bij institutionele en vermogensfondsen vraagt vooral commitment en tijd. Wil je serieus aan de slag? Dan helpen we je eerst daar de balans over op te maken zodat je gemotiveerd aan het vervolgprogramma kunt deelnemen. Met een slimme en eigentijdse combinatie van webinars, coaching op maat, live bijeenkomsten en thuisopdrachten ben je na afronding van dit expertprogramma snel gereed om gericht en doordachte aanvragen te doen.

Over het programma

Met het expert programma bieden we deelnemers een intensieve verdieping op een voor de filantropie relevant onderwerp. We gaan daarmee verder dan we met de Webinars doen. Het is een ontwikkelprogramma naar een concreet doel. Het omvat verschillende en vooral eigentijdse leervormen, toegesneden op het onderwerp,  altijd onder leiding van experts. Het is zo opgebouwd dat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in je eigen praktijk.

Het Expert Programma ‘Vermogens en Institutionele Fondsenwerving’ is onderdeel van een nieuw aanbod van Nederland Filantropieland en is een combinatie van  webinars, coaching op maat, live bijeenkomsten en opdrachten waarmee je echt verder komt.  Het is bedoeld voor mensen die aan de slag willen met het werven van kleine en grote bedragen bij overheid en vermogensfondsen. Naast introductie in de wereld van institutionele en vermogensfondsen wordt in de opdrachten toegewerkt naar het antwoord op drie centrale vragen:

 1. Hoe bouw ik een krachtige Case for Support?
 2. Is mijn organisatie klaar voor werving bij institutionele en vermogensfondsen?
 3. Hoe verken ik kansen en ga ik er op af?

De experts zijn Han Valk en Deny de Jong

Han Valk is fondsenwerver. Na ruim 10 jaar als hoofd fondsenwerving gewerkt te hebben bij verschillende organisaties is hij sinds 2015 oprichter en senior consultant bij Han Valk – Fundraising Consultancy & Interim Management. Hij en zijn collega’s helpen ruim 40 organisaties in bijna 20 landen met het ontwikkelen van een fondsenwervende strategie en het vinden en benutten van fondsenwervende kansen bij met name vermogensfondsen en overige institutionele donoren. Daarnaast werkt Han als interimmanager voor organisaties in binnen- en buitenland.

Deny de Jong is adviseur, docent en trainer. Hij begeleidt vanuit zijn eigen bureau Offspring goede doelen organisaties en maatschappelijke initiatieven bij strategie, organisatieontwikkeling, community building en fondsenwerving. Ook is hij docent bij de Beroepsopleiding Fondsenwerving van de 3F Academy. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van organisaties in o.a. het aanscherpen van hun Case for Support en heeft daar zijn eigen model voor ontwikkeld. Daarnaast kent hij de wereld van vermogensfondsen en overheid en weet wat er voor nodig is om een goede aanvraag in te dienen.

Programma

Webinar 1 – 15 feb. 2018

Wanneer je een slag wilt maken met institutionele fondsenwerving vraagt dat commitment en tijd. Na het volgen van dit webinar kun een weloverwogen en gemotiveerd besluit nemen om die slag te maken en je aan te sluiten bij het expert programma.

Aanmelden voor dit webinar kan hier.

Webinar 2 – 15 mrt. 2018

Introductie Webinar met de deelnemers van hele traject. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. Introductie en uitleg expertprogramma
 2. Definitie en afbakening institutionele fondsenwerving en fondsenwerving bij vermogensfondsen
 3. Projecten en programma’s
 4. Welke kansen zijn er?
 5. Instructie opdrachten

Individuele opdrachten

 1. Case for Support (op basis van Case For Support model)
 2. Is mijn organisatie er klaar voor (met inzet van de organisatiescan)/
 3. Wat moet er gebeuren om ons goed/beter voor te bereiden?
 4. Verkenning Kansen (met gebruikmaking van “de Kansen Tool”)

Online coaching sessie

Via SKYPE worden de punten besproken waar je het meest tegen aan loopt en krijg je begeleiding op maat van de experts

Live bijeenkomst bij NLFL te Utrecht

Tijdens deze sessie bespreken we de resultaten van de opdrachten. We zorgen ervoor dat je echt een aanpak hebt waar jouw organisatie direct mee aan de slag kan.

Inhoud: begeleiding in subgroepen, bespreking opdrachten, advies per deelnemer en afronding.

LET OP: Alle deelnemers aan het programma dienen zich apart in te schrijven voor elk webinar!

Leerdoelen

 1. Na afronding van het Expert Programma heb je ruime kennis over het werven van fondsen onder institutionele donoren en vermogensfondsen;
 2. Heb je inzicht verworven in de mogelijkheden voor jouw organisatie;
 3. Weet je met welke Case for Support je in welke kansrijke richting verder kunt;
 4. Weet je hoe je de eerste stappen moet zetten voor het benaderen van instellingen en fondsen.

Kosten

Het eerste webinar op 15 februari is gratis toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp.

Expert Programma’s zijn alleen toegankelijk voor leden. De kosten voor het Expertprogramma ‘Vermogens en Institutionele Fondsenwerving’ bedragen €95,00 (ex. 21% BTW).

Niet-leden kunnen zich eerst aansluiten door gebruik te maken van onze speciale Expert aanbieding: voor slechts €215,00 (ex. 21% BTW) ben je én lid én neem je deel aan het expertprogramma. Dubbel voordeel dus!

Aanmelden

Wil je meedoen met het volledige expertprogramma? Klik dan op de bovenstaande button AANSCHAF TICKET in de groene balk om je ticket aan te schaffen in onze webwinkel.