Welkom bij Nederland Filantropieland!

Welkom bij Nederland Filantropieland (kortweg NLFL). Vanaf vandaag is Nederland Filantropieland de locatie waar je je kennis over filantropie deelt met anderen en gelijkgestemden ontmoet.

overzichtje-diensten-en-activiteiten-nlfl

Na elkaar als professionals ruim twintig jaar binnen het Instituut Fondsenwerving te hebben verrijkt met kennis en mooie ontmoetingen, gooien we de teugels nu helemaal los, zetten we de luiken en deuren open, beginnen we een beetje opnieuw (zo voelt dat) en heten we iedereen welkom die iets te bieden of te vragen heeft over filantropie. Omdat filantropie van ons allemaal is. Steeds meer mensen zijn er bij betrokken, omdat ze zelf iets opzetten, een goed doel besturen, zich aansluiten bij een mooi initiatief, omdat ze vanuit de expertise van het eigen bedrijf maatschappelijk willen bijdragen, omdat ze als professional de carrièreswitch maken naar een non profit-organisatie of omdat ze geld of tijd willen schenken aan een goede doel. Nederland is het land van goed doen. Dat verklaart onze nieuwe naam.

Binnen de filantropie met succes opereren vergt de nodige vaardigheden. Het is zeker niet altijd rocket science, maar naarmate projecten of organisaties groter worden is meer (vak)kennis vereist. Die kennis is in Nederland in ruime mate aanwezig, maar lang niet altijd goed toegankelijk. Dat wordt een belangrijk deel van onze missie de komende jaren. Wij willen dat elke praktische vraag over filantropie, bijvoorbeeld hoe je steun werft in de vorm van geld van donateurs of tijd van vrijwilligers, hoe je eenvoudig een stichting opzet, welke regels er bestaan voor goede doelen, noem maar op, in een handomdraai wordt beantwoord. We willen de beste opleidingen, cursussen of trainingen onder ieders aandacht brengen en promoten. En we vormen een vereniging van betrokken vakgenoten, opleiders, ondernemers, bestuurders, van grote en kleine organisaties, die elkaar vooruit willen stuwen. Met een beetje goede wil van iedereen ontstaat zo een beweging vol positieve energie, die Nederland nog mooier en socialer maak: Nederland Filantropieland!

Ga door naar de homepage