Recordbedrag van 410 miljard dollar naar goede doelen in de VS in 2017

Het jaarlijkse onderzoek Giving USA 2018: The Annual Report on Philanthropy for the Year 2017, vergelijkbaar met het Nederlandse Geven in Nederland, dat gisteren is gepubliceerd, constateert dat de giften met 5,2 procent zijn gestegen ten opzichte van 2016. Het is voor het eerst dat de vierhonderd miljard wordt overstegen. 

‘Het recordaantal giften laat zien dat er zelfs in tijden van verdeeldheid een solide toewijding is aan filantropie in de Verenigde Staten’, aldus Aggie Sweeney, voorzitter van Giving USA Foundation en senior counsel bij Campbell & Company. ‘Omdat mensen meer middelen beschikbaar hebben, kiezen ze ervoor een ​​verschil te maken door meer dan vierhonderd miljard dollar te schenken. De bijdragen gingen bijna over de hele linie omhoog, wat aangeeft dat Amerikanen lijken te geven volgens hun overtuigingen en interesses, die divers en breed zijn.’

Hoewel beleidsontwikkelingen mogelijk een rol hebben gespeeld bij het geven aan goede doelen, hebben de meeste effecten van de wijzigingen in het belastingbeleid pas invloed op het geven in 2018 en daarna. ‘De toename van het aantal giften in 2017 werd gedeeltelijk veroorzaakt door stijgingen in de aandelenmarkt, zoals blijkt uit de groei van bijna twintig procent in de S&P 500 (aandelenindex) legt Amir Pasic uit. Pasic is rector aan de Lilly Family School of Philanthropy, waar sinds kort NLFL bestuurslid Pamala Wiepking de Stead Family-leerstoel voor internationaal filantropieonderzoek bekleedt.

Wil je meer onderzoeksresultaten zien? Klik hier voor het volledige The Fundraiser artikel.

 


Geplaatst/gewijzigd op 15 juni 2018