Vermogensfondsen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen, handige tips en downloads over het onderwerp Vermogensfondsen. Gebruik de zoekfunctie bovenaan om snel jouw antwoord te vinden! Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan eens een kijkje op het forum en stel daar eventueel jouw vraag.


Veelgestelde vragen

schermafbeelding-2016-11-23-om-23-11-49

De FIN is dé belangenvereniging van vermogensfondsen in Nederland. Meer dan 330 vermogensfondsen zijn lid van de FIN. Deze fondsen steunen goede doelen op uiteenlopende gebieden als maatschappelijk welzijn, natuur, internationale samenwerking, gezondheid en cultuur.

De kerntaken van de FIN zijn:

Belangenbehartiging van haar leden bij overheid en politiek;
Stimulering van kennisdeling en professionalisering;
Bevorderen van een beleid van maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie;
Bevorderen van de maatschappelijke rol en betekenis van de filantropie.

Daarnaast adviseert de FIN diegenen die overwegen een vermogensfonds op te richten.

Fondsenzoeken.nl is een financiële wegwijzer in het speelveld van maatschappelijk kapitaal.

De website is ontwikkeld om de beste matches te maken tussen enerzijds maatschappelijke organisaties die financiering zoeken voor hun projecten (non-profits), en anderzijds fondsen die hiervoor hun kapitaal ter beschikking stellen zoals vermogensfondsen, bedrijfsfondsen, overheidsfondsen.

Fondsenzoeken.nl  helpt zowel non-profit organisaties als fondsen zich ten aanzien van maatschappelijke projecten doelmatiger wederzijds te richten en bovenal de juiste partners te vinden voor het behalen van hun gemeenschappelijke doelstellingen.

Op basis van een beperkt aantal kernvragen en het analyseren van een aantal beschrijvingen worden projecten van non-profit organisaties met criteria en doelstellingen van fondsen gematched. Vervolgens geeft de applicatie op basis van deze kwaliteitsmatch de beste resultaten terug:

Fondsen en projecten die op basis van criteria, inhoud en doelstellingen goed bij elkaar passen.

23.11.2016 Fondsendisk SK001Voor wie op zoek is naar financiële ondersteuning voor een speciaal project is deze uitgave op cd-rom een goed hulpmiddel. De FondsenDisk biedt een overzicht van 1.034 Nederlandse vermogensfondsen met een maatschappelijk, cultureel en liefdadig doel. Bijna 300 fondsen meer dan in FondsenDisk 2016. De gegevens zijn afkomstig van de fondsen zelf.  Voor wie niet over een diskdrive beschikt is FondsenDisk 2017 ook als download beschikbaar.

In 2018 alles weten over filantropie?

Meld je aan voor de nieuwsbrief