MBO: Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Maatschappelijke betrokkenheid wordt steeds urgenter in een samenleving waar verwacht wordt dat mensen en organisaties een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Dit kan door vrijwilligerswerk, donaties of andere maatschappelijke betrokkenheid door individuen, en ook steeds meer bedrijven zijn zich steeds bewuster van hun maatschappelijk rol in de samenleving.

Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO of soms ook wel MVO: maatschappelijk verantwoord ondernemen) is de vrijwillige bijdrage van bedrijven aan de samenleving door het delen van resources zoals geld, mensen, middelen en expertise. Naast de maatschappelijke impact blijkt dat MBO bijdraagt aan alle functionele gebieden binnen een organisatie, zoals marketing en HR management.

De Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit schreef een groot aantal publicaties rondom maatschappelijke betrokkenheid, ontwikkelen van strategieën en medewerkersbetrokkenheid. Een verwijzing naar deze publicaties is hier opgenomen.


Geplaatst/gewijzigd op 9 november 2016