Weg van Filantropie?

“Geven en nemen is passé. Gezamenlijk werken aan een doel en daar allebei een aandeel in hebben, co-creatie, daar moeten we naar toe. Ik geef giften, maar deel ook vaak mijn professionele kennis of netwerk. Ik verbind belangen aan elkaar.” 
– Marjolein Vencken

Deze uitspraak (en vele andere) inspireerde Vera Peerdeman en Hans Broodman om een praktische leidraad te maken voor betere samenwerking tussen grote gevers en non-profit organisaties. Samen schreven zij het boek ‘Weg van Filantropie’, dat in februari 2017 verschijnt.

Wie de weg van filantropie bewandelt, leert al snel dat tweerichtingsverkeer noodzakelijk is om grote gevers met succes aan een organisatie te verbinden. Filantropie gaat namelijk verder dan fondsenwerving. Er is geen sprake van het traditionele geven en nemen: samenwerking staat centraal. Om dit te bereiken is nog een lange weg te gaan.

 “Voordat ik een bijdrage lever, wil ik echt een weg uitstippelen. Als je naar iets concreets toe werkt, geeft dat veel voldoening.”
– Boudewijn Deen

‘Weg van Filantropie’ is een handboek voor non-profit organisaties die (beter) willen samenwerken met grote gevers, en vice versa. Het staat vol praktische tips, gebaseerd op ervaringen uit de dagelijkse praktijk van Vera en Hans, interviews die zij met grote gevers en non-profit organisaties voerden en de informatie uit het grote geveronderzoek ‘Filantropie in Nederland’.

De voorverkoop is gestart! Het is nu al mogelijk om 1 of meerdere (werk)boeken te kopen dan ben je verzekerd van één van de eerste exemplaren. Zie link!

 


Geplaatst/gewijzigd op 30 januari 2017 - bron: www.wegvanfilantropie.nl