Vacatures Nederland Filantropieland

ACTUEEL AANBOD

per 01.09.2018 Twee stage-plaatsen (stagevergoeding)

Nederland Filantropieland is branchevereniging van fondsenwervende instellingen en het grootste netwerk en het meest complete kennisplatform van en voor iedereen met belangstelling voor Filantropie.

Wij zoeken uiterlijk per september 2018 twee stagiaires die stage bij ons lopen.

Spannend! Als jij het leuk vindt om in de filantropische sector ervaring op te doen dan ben je bij ons aan het juiste adres! We houden van doeners met gezond verstand en een fijne dosis humor. En heb je een achtergrond in (commerciële) economie, (marketing-)communicatie, sociale wetenschappen, bestuurskunde of recht, dan ben je bij ons in ieder geval op je plek.

Een paar onderwerpen van stage-opdrachten waar je aan kunt denken:

 1. Ledenwerving en behoud
 2. Alternatieve Financieringsmogelijkheden: lees hier meer
 3. Activatie online community: lees hier meer
 4. Vrijwilligersbeleid en werving

Je maakt onderdeel uit van een kleine bureau-organisatie, met daaromheen een grote schil van betrokken en meewerkende  bestuurders en vrijwilligers, stuk voor stuk professionals met een bak aan ervaring: volop begeleiding aanwezig dus.

Lees vooral de testimonial van onze huidige stagiaire Margriet Mol (HBO Recht Windesheim aangevuld met de minor Fundraising, Grantmaking & Sponsoring) over hoe zij haar stage (én afstudeeropdracht) heeft ervaren!

Testimonial Margriet Mol – stage Nederland Filantropieland.

Meer weten? Dan moet je direct even bellen. Naar Hanneke Lenkens, directeur via 06-31799272. Mailen kan natuurlijk ook via hanneke@nlfl.nl. Stuur dan meteen een link naar je linkedin profiel mee.

De stagevergoeding bedraagt 150 euro netto per maand.


Voortdurend: vrijwilligers Nederland Filantropieland Community

Nederland Filantropieland is branchevereniging van fondsenwervende instellingen en het grootste netwerk en het meest complete kennisplatform van en voor iedereen met belangstelling voor Filantropie.

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met een bescheiden betaalde staf. Hierdoor houden we niet alleen de contributie en daarmee de toegang tot de community zeer betaalbaar, maar werken we in een unieke saamhorigheid aan een gedeelde missie: een gezond filantropieklimaat.

Op dit moment zijn meer dan 80 vrijwilligers actief binnen onze community. Voor taken variërend in omvang en tijdsbesteding (denk bijvoorbeeld aan een taak als organisator van een kijkje in de keuken van …, coördinator van onze vrijwilligers, het dagelijks posten van vacatures, communitymanager, lid van de NLFL ledenraad, schrijver van recensies, promotor van een fondsenwervings café, bijhouden google analytics en nog veel meer). Er is heel veel te doen en we weten altijd een passende plek voor je te vinden!

Vergroot je netwerk en draag bij! Heb jij tijd en zin om als vrijwilliger bij te dragen? Meld je dan bij Hanneke Lenkens, directeur van Nederland Filantropieland. Leden die zich actief inzetten voor Nederland Filantropieland krijgen een korting op de contributie. Dat lijkt ons wel zo fair.


01.03.2018 Coördinator Vrijwilligers (vervuld)

Nederland Filantropieland is een bloeiende community waar inmiddels meer dan 80 vrijwilligers actief zijn. Voor taken variërend in omvang en tijdsbesteding; soms een uurtje per dag, soms twee dagen per week. Samen werken we aan een gezond filantropieklimaat. Er is heel veel te doen en we weten altijd een passende plek voor iedereen te vinden!

Door de snelle groei van ons netwerk en de grote hoeveelheid vrijwilligers zijn wij op korte termijn op zoek naar een vrijwilligers coördinator. Je geeft vorm aan het vrijwilligersbeleid en ondersteunt bij werkafspraken met onze vrijwilligers. Je helpt Nederland Filantropieland om zich tot een eigentijdse vrijwilligersorganisatie te modelleren.

Tijdsbesteding: circa 8 – 12 uur per maand

Ben je hier aantoonbaar goed in? En wil je je graag als vrijwilliger inzetten? Reageer dan meteen! Dat kan door ons de link te mailen naar jouw LinkedIn profiel met een korte motivatie.

Wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Hanneke Lenkens, directeur via 06-31799272.

En klik hier als je wilt weten wie zich als vrijwilliger voor Nederland Filantropieland inzet.


22.03.2017 Projectleider informatieplatform goede doelen (vervuld)

De commissie ‘Wie is er aan de Deur’ zoekt per direct een projectleider (ZZP’er), voor ca. 15 werkdagen verdeeld over drie maanden. De commissie werkt aan de afronding van een publieksinformatieportaal. Het portaal geeft inzicht aan wie er aan de deur komt of is geweest namens een goed doel. Meestal zal dat zijn ten bate van een huis-aan-huis collecte of voor de werving van donateurs (zgn. door-to-door-werving). De projectleider zet de laatste puntjes op de i, bereidt stukken voor de commissie voor en bewaakt de voortgang van het project. De commissie wordt gevormd door afgevaardigden van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), Goede Doelen Nederland, Nederland Filantropieland, Stichting Collecteplan en vereniging Direct Dialogue Donateurwervers Nederland (DDDN).

Van de projectleider wordt verwacht dat hij/zij:

 • affiniteit heeft met (online) communicatie en voorlichting
 • juridisch is geschoold en zorg draagt voor schriftelijke vastlegging van afspraken
 • met voldoende stevigheid een project in een bestuurlijke omgeving, met verschillende stakeholders, naar een geslaagde afronding loodst
 • als zelfstandig projectleider (min. 5 jaar ervaring) zich de materie snel eigen maakt
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden

Het geboden uurtarief is € 95 excl. BTW

Reacties graag per mail naar Nederland Filantropieland o.v.v. Projectleider informatieplatform


Nederland Filantropieland biedt per direct startersfunctie voor een echte doener (vervuld)

Nederland Filantropieland is het grootste netwerk en het meest complete kennisplatform van en voor iedereen met belangstelling voor Filantropie. Wij zoeken per direct iemand die de komende jaren de handen uit de mouwen steekt en graag mee helpt bouwen aan een sterk groeiende community van mensen met bijzondere interesse in de filantropie: bestuurders, marketeers, fondsenwervers en hun organisaties.

Bij ons past een zelfstandig schaap met vijf poten, een office manager, iemand die net zo makkelijk (en netjes!) administreert, faciliteert, organiseert als communiceert. Je maakt onderdeel uit van een kleine bureau-organisatie, met daaromheen een grote schil van betrokken en meewerkende  bestuurders en vrijwilligers. Je valt rechtstreeks onder de directeur. De lijntjes zijn dus heel kort. En er is altijd reuring in de tent. Ben jij net zo gesteld op mensen als op social media? Heb je enige sjoege van het bijhouden van een website? Dan moet je direct even bellen.

Naar Hanneke Lenkens, directeur via 06-31799272. Mailen kan natuurlijk ook. Stuur dan meteen een link naar je linkedin profile mee.

O ja, nog een paar aanvullende zaken:

 • Woon je in de omgeving van Utrecht dan is dat een pre;
 • Een afgeronde HBO opleiding is dat ook;
 • Je salaris is marktconform;
 • Je krijgt eerst een halfjaarcontract. Leren we elkaar goed kennen. Daarna gaan we opnieuw om de tafel;
 • En kom je met de auto of het OV (we zijn goed bereikbaar) dan krijg je daar uiteraard een vergoeding voor.

Kijk voor meer informatie gerust even op ons platform www.nlfl.nl