Elke twee weken organiseert Nederland Filantropieland diverse live webinars over communicatie, fondsen- of ledenwerving, marketing en merkenbeleid en organisatie ontwikkeling in de meest brede zin. Een webinar duurt nooit langer dan een uur en wordt gegeven door een gelouterde professional uit de sector, altijd bijgestaan door een ervaren moderator. Tijdens de webinars krijg je alle gelegenheid tot het stellen van vragen.
Onze webinars zijn kosteloos live te volgen. Registreer je wel even als gastlid.
Hoe kunnen organisaties zorgen dat hun organisatiestructuur erin voorziet dat bestaande en nieuwe vrijwilligers zich welkom en ondersteund voelen en dat ze in afstemming met de beroepskrachten toegerust zijn om de missie van de organisatie te behalen? Werkt de gekozen organisatiestructuur goed voor het vrijwilligersbeleid? Welke structuur is optimaal voor de vrijwilligers? Is er daarbij behoefte aan een meer uniforme structuur of juist meer op maat?
De Coronacrisis heeft grote gevolgen voor Goede Doelen organisaties zo blijkt uit onderzoek van het CBF en de Radboud Universiteit. Meer dan 60% van de goede doelen zag hun inkomsten sinds Corona dalen. Dit vraagt op herbezinning op de fondsenwerving en de impact strategie van goede doelen. Hoe maken we met minder geld, meer impact?
Door de coronacrisis werken we al lange tijd veel thuis. Wat zijn de voor- en nadelen en wat betekent deze ontwikkeling voor ‘’het werken’’ in de toekomst in onze sectoren in de brede zin? Wat zijn de implicaties voor de samenleving, en welke acties kunnen we nu al ondernemen om deze transitie succesvol door te komen? Tijdens dit webinar benaderen we deze vraagstukken vanuit verschillende relevante perspectieven.
In dit derde webinar over impact gaat Gerjob Lootens (CBF) samen met Karen Maas (academisch directeur Impact Centre Erasmus) dieper in op deze twee vragen: ‘Hoe weet ik dat wat ik doe ook werkt?’ en ‘Wat is het effect dat ik zie?’
Welke fondsenwervende kanalen renderen in deze crisis het beste? Waar moet je nu in investeren? Zoek je nog inspiratie voor het jaarplan fondsenwerving? Reinier Spruit, Anneke Salden en David Verschoor gaan onder leiding van Baukje Stam met elkaar en met jullie in gesprek om samen tot nieuwe inzichten te komen.
Hans Broodman van De Toekomst van Fondsenwerving en Remko van Dunck Loyalty Marketing nemen je mee door het recente onderzoek ''Hoe donateurgericht is de fondsenwerving in Nederland'' en beantwoorden al je vragen. We zien je graag op 1 oktober!
De winnaar van 2019 Liliane Fonds met het Breaking down Barriers project, neemt ons mee met hun ervaringen en wat de Impact Award heeft betekend voor hen.
Jorrit Hoekstra, associate van Alliantiepartners, en Wilma Roozenboom, directeur van Refugee Talent HUB, vertellen meer over hoe je met hoofd en hart werkt aan succesvolle samenwerkingen. Dit webinar is gericht op grote en kleine goededoelenorganisaties die meer willen weten over effectief samenwerken met andere organisaties.
Het jaarlijkse Impact Challenge Event kon dit voorjaar helaas niet doorgaan, maar in het najaar wordt de draad weer opgepakt, mogelijk met de mogelijkheid om elkaar weer écht te kunnen ontmoeten. Maar voor nu start dit met een webinar met de mensen achter de Impact Challenge!
In dit webinar gaan we met de experts Liesbeth Nagelkerke en Sara Kinsbergen in op de kansen die er zijn bij vermogensfondsen in Nederland voor steun aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten die de gevolgen ondervinden van de Corona-uitbraak.
In dit webinar praten Arjen van Ketel en Frances Kuijs je bij over de nieuwste inzichten, ervaringen en successen in de werving van nalatenschappen. Met een actuele visie over de impact van de huidige Corona crisis op de inkomsten, maar ook op de werving.
In dit webinar willen we jou, als marketeer, fondsenwerver of communicatieverantwoordelijke graag laten ontdekken welke bijdrage je kunt leveren om jouw organisatie door de crisis te loodsen en te zorgen dat je er uiteindelijk sterker uitkomt.
Marc Schoutens van Kentaa vertelt welke mogelijkheden zich momenteel online aandienen en geeft een paar goede voorbeelden van actuele online acties. Dit doet hij samen met Siobhan de Haas van Orange Babies en Liesbeth de Groot van ALS Nederland.
In dit webinar deelt WWAV-strateeg Ard Lok zijn visie op fondsenwerving in tijden van corona. Dat doet hij samen met René Vlug, die als hoofd fondsenwerving en communicatie van ZOA besloot om de collecteweek totaal anders te organiseren en hier verrassende resultaten mee behaalde; met Arko Hoondert, bij KWF verantwoordelijk voor major donors en acties, die vertelt wat de impact van de huidige situatie is voor KWF en hoe zij hier momenteel mee omgaan.
Tijden van crisis vergen heldere communicatie. Hoe laat je die werken voor jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen jouw club zich achter jouw communicatielijn schaart en die ondersteunt.
Steven Noordam en Wieb van de Donk nemen jullie graag mee door de opzet van het onderzoek over donateursvertrouwen en de laatste inzichten die via afgelopen metingen zijn vergaard. Wil je jouw organisatie verrijken met meer inzichten over je donateurs? Dan is dit webinar wellicht iets voor jou.
Belangenbehartiging en lobby zijn voor veel organisaties, klein of groot, van belang. Je wilt opkomen voor de belangen van jouw doelgroep of draagvlak creëren voor jouw standpunten. Hoe doe je dat effectief, zeker als je een kleinere filantropische stichting bent?
Er zijn 101 manieren om je donateurs te verwelkomen en te bedanken, maar waar zitten je donateurs nou eigenlijk op te wachten? Wat zijn precies hun wensen en verwachtingen? Waar moet je allemaal aan denken bij het inrichten van een effectieve welkomstjourney voor nieuwe donateurs?
Er zijn in Nederland veel verschillende vermogensfondsen waar je aanvragen kunt indienen. Maar wanneer maak je kans op een donatie? Bij welk fonds kan je het beste aankloppen en vooral: wat moet je doen om een succesvolle aanvraag in te dienen?
In dit webinar gaan Gert-Jan Danenberg, Agile coach en Ellen Hondeveld, manager Organisatie bij Milieudefensie, dieper in op de mogelijkheden van Agile werken. Vanuit het perspectief van Miliedefensie wordt uitgelegd hoe je Agile werken effectief kunt invoeren en wat het oplevert.
In het tweede webinar over toezicht houden in de filantropie diept Caroline Wijntjes verder de verschillen uit tussen toezicht houden in het bestuursmodel en in het raad van toezicht model. Het is voor de professionalisering van een filantropische instelling van belang om bewust te zijn van de verschillen in deze modellen.
Als je meer inzicht hebt in beweegredenen van grote gevers, kun je beter werven. En wat die beweegredenen zijn heeft Lieke van ’t Veer onderzocht in haar scriptie die onlangs De Thesis Award van de Netherlands Academy of Philanthropy 2019 won.
In dit webinar licht Marieke Rodenhuis, relatiebeheerder voor de Postcode Loterij op de afdeling Goede Doelen, de aanvraagcriteria en -procedure van de loterijen toe. Doe mee en stel je vragen aan Marieke om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een aanvraag bij de loterijen. Wie weet leidt het tot een succesvolle aanvraag voor je organisatie.
Met het Digital100-netwerk van PeaceTech Lab NL worden ‘digital experts’ en maatschappelijke organisaties bijeen gebracht. Hoe we dat doen en hoe de leden van Nederland Filantropieland van data en van het netwerk gebruik kunnen maken om hun communicatie, fondsenwerving, programmering en verantwoording te verbeteren vertellen we graag in de webinar.
Hoe komt het dat 60% van de subsidie-aanvragen wordt afgewezen? En hoe kun jij dit voorkomen? In dit webinar leert expert Stance van Heijst van de ZorgSubsidieKalender jou hoe je meer rendement kunt halen uit het aanvragen van subsidies.
Een uiterst leerzaam webinar voor fondsenwervers, marketeers en relatiemanagers die meer willen weten over het benaderen, bereiken en overtuigen van deze omvangrijke en vermogende doelgroep in Nederland, van twee experts van een grote internationale organisatie.
Zoek jij naar vernieuwing van fondsenwervende technieken binnen je eigen organisatie? Dit webinar is interessant voor alle fondsenwervers en managers die inspiratie willen opdoen over nieuwe mogelijkheden. Ook als je het eerste deel niet hebt kunnen zien, wil je dit tweede webinar over innovatie niet missen.
Wil jij weten hoe je jouw supporter zo goed mogelijk bedient en hoe jij gamification zou kunnen inzetten om betere performance te realiseren? Meld je dan snel aan, de mensen van Greenpeace vertellen je er graag meer over!
Een webinar voor iedereen die te maken heeft met werving en verkoop aan de deur voor goede doelen. Je wordt bijgepraat over het vernieuwde artikel in de model-APV (Algemeen Plaatselijke Verordening), maar ook over het Wervingsrooster huis-aan-huis dat de brancheorganisaties Nederland Filantropieland, Goede Doelen Nederland en DDDN samen met toezichthouder CBF hebben ontwikkeld.
In augustus is een onderzoek uitgevoerd onder de 100 grootste goede doelen in ons land: ''Hoe donateur centraal werkt fondsenwervend Nederland eigenlijk?'' Remko Nooijen van Dunck Loyalty Marketing neemt je graag mee in het onderzoek en de resultaten in dit webinar.
Willem-Jan de Gast gaat tijdens dit webinar in op de vraag hoe je het managen van vrijwilligers strategisch kunt benaderen en geeft tips en advies over hoe je vrijwilligers dagelijks aanstuurt, begeleidt en ondersteunt.
In dit webinar gaat Jeroen Houwen van online fondsenwervingsbureau Go Public in op het implementeren van een geïntegreerd communicatielandschap van online én offline kanalen. Dit landschap is de basis om een persoonlijke relatie op te bouwen met je achterban.
In dit webinar hoor je meer over actuele trends, inspirerende cases uit de sector en de mening van twee experts over de toepasbaarheid van innovatie voor grote en kleine goede doelen.
Als bestuurder bij een stichting ben je gezamenlijk verantwoordelijk, dus ook voor de financiën.Dit webinar geeft inzicht in het volledige financiële proces en zit vol met tips en tricks voor bestuurders / medewerkers van stichtingen met financiële kennis.
De basis van je crowdfunding campagne staat. Nu is het tijd voor de volgende stap: het succesvol bereiken van jouw publiek.
Zet de eerste stappen in het vormen van een crowdfundingcampagne! Tijdens dit webinar doorlopen we het crowdfundingcanvas van voordekunst.
Uniek webinar waarin trends op terrein van klantgerichtheid worden vertaald naar betere relaties met donateurs! Dit webinar is een mooie samenwerking tussen NLFL, H3ROES (coöperatie voor een klantgerichter Nederland) en het platform ‘de Toekomst van Fondsenwerving’!
Na dit webinar kun je een weloverwogen besluit nemen of je aan de slag gaat met vermogens en institutionele fondsenwerving.
We gaan het ditmaal hebben over de plek van Crowdfunding binnen jouw fondsenwervingsmix. Hoe verhoudt Crowdfunding zich bijvoorbeeld ten opzichte van het major donor beleid, de samenwerking met je zakelijke partners enz. We staan stil bij de kosten en de baten en meer.
Wat verstaan we onder Crowdfunding? Waarom is deze methode zo interessant voor goede doelen e.a. non profit organisaties? Wat heb ik nodig om hiermee succesvol aan de slag te gaan? Wat is de impact van Crowdfunding op mijn organisatie?
Een inkijkje in de Situation Room van dance4life, een event waar 5-7 grote gevers 24 uur worden opgesloten om deals te sluiten die tot besparingen leiden en tot verbinding voor de gevers. Twee dagen ná het event (12-12-2017) vertelt Eveline je er álles over.
Wat zijn de voordelen en nadelen van een positieve of negatieve fondsenwervingscampagne?
Een goed verhaal kan mensen in beweging zetten, aansporen, emotioneren, verbinden en gedrag beïnvloeden. Ook kan het je iets laten onthouden wat je anders wellicht niet zou onthouden. Tineke Hoogeboom vertelt in dit webinar over de rol van storytelling in een van de recente succesvolle acties van World Animal Protection.
Welke event-concept past het beste bij de strategie van jouw goede doel en hoe breng je dat tot uitvoering? Praktische en hands-on tips voor het organiseren van jouw fundraising event. De leukste manier om je naamsbekendheid, engagement en donaties te vergroten in een tijd van teruglopende subsidies.
Direct response TV (kortweg DRTV) is terug! Het medium nam een grote vlucht sinds de jaren ’90, maar verdween na een jaar of tien weer net zo snel als het was opgekomen, naarmate er een overvloed aan dergelijke spotjes kwam. En velen daarvan waren geen reclame voor dit responsmedium.
Het oog van de lezer glijdt er doorheen als een warm mes door de boter. Daarna wil die lezer nog maar 1 ding: bijdragen aan dit goede doel! Wat is het geheim van zulke copy? Moet je het zoeken in een ijzersterk intro? In de opbouw? In trefzekere, beeldende woorden? Ja, dat is allemaal bepalend voor een overtuigende tekst. Maar niet in eerste instantie ...
Wil je leren hoe jouw non-profit organisatie beter kan samenwerken met grote gevers? Vera en Hans helpen je met 6 concrete stappen een eind op weg!
Wanneer zoekt u als NGO een bedrijf als partner? Wanneer moet een bedrijf de samenwerking met een NGO aangaan? Van welke samenwerkingsverbanden kunnen bedrijven, NGO’s én de wereld de vruchten plukken? Wanneer dragen partnerships blijvend bij aan het behalen van maatschappelijke en zakelijke doelstellingen?
Hoe plant je een zaadje dat gaat kiemen. Hoe zet je een organisatie op volledig gerund door vrijwilligers? Hoe zorg je voor motivatie, betrokkenheid en verzilvering van elkaars inspanningen met als resultaat een stralend succes? Zoals bij SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding in Nederland.
Ontdek hoe je meer donateurs, leden of vrijwilligers krijgt door e-mailmarketing op in te zetten. Het jaarlijkse onderzoek van VentureBeat toont aan dat de ROI € 35 is voor elke € 1 die je erin investeert. In dit webinar geeft Daan je het 11-stappenplan naar succesvolle e-mailmarketing. Als bonus ontvangt elke deelnemer de uitgebreide e-mailmarketingchecklist.
Veel non-profits zijn op zoek naar kennis over nieuwe manieren van fondsenwerving, friendraising en het bouwen van een actieve achterban. Het internet biedt daatoe concrete mogelijkheden. Het blijkt echter dat veel non-profit organisaties niet de kennis en middelen hebben om de stap naar ‘online’ te maken – en zodoende burgers oprecht te betrekken. En het is precies deze kennis waar we het over gaan hebben.
Jetse Siebenga (CBF) en Henk Dokter (Vereniging DDDN) hebben het afgelopen jaar intensief samengewerkt aan een platform dat alle contacten van goede doelen aan de voordeur transparant maakt voor publiek, overheden en opdrachtgevers. In dit webinar leer je de ins-and-outs van het platform kennen.
Institutionele fondsenwerving te complex? Welnee. De ultieme major donor is een institutionele donor. Han Valk neemt je mee in een wereld die soms wat complex lijkt, maar best overzichtelijk is. Hij laat je zien hoe en waar je de donoren kunt vinden en hoe je ze leert kennen. Daarnaast vertelt hij wat er moet gebeuren om de donor enthousiast te krijgen je project te gaan financieren en hoe die donor betrokken blijft bij je organisatie.
Hoe ziet de Marketingorganisatie van de Toekomst eruit? En wat moet jij doen om de marketingfunctie in jouw organisatie ‘futureproof’ te maken? Op deze en andere vragen geeft Rob Beltman op 12 januari antwoord in het webinar over zijn gelijknamige boek.
Bij sponsoring draait het om de juiste ‘match’ tussen jouw organisatie en bedrijven. Boudewijn gaat in op zijn ervaringen bij het Diabetes Fonds, het Cobra Museum en het Mauritshuis en vertaalt deze ervaringen naar do’s & don’ts, tips en adviezen.
Dit webinar gaat over een fondsenwervend evenement dat is opgezet door vrijwilligers: Skate4Air. Dit evenement heeft in de 6 jaar dat het nu bestaat in totaal ca. € 1,8 miljoen opgebracht voor het goede doel (afgelopen jaar € 351.000). De verantwoordelijken voor dit evenement zullen hun lessen en inzichten met jullie delen. Natuurlijk is er ook weer alle ruimte om tijdens het webinar vragen te stellen.
Donderdag 15 september van 16.00 – 21.00 uur organiseerden we i.s.m. Instituut Fondsenwerving een groot Live Kennis Event vanuit...