24 jan 10:00 uur - 11:00 uur Blijf op de hoogte Overzicht

De ethiek van nalatenschappenwerving

Werving van nalatenschappen zit de laatste jaren in de lift. Steeds meer goede doelen organisaties houden zich daarmee bezig. Én met groeiend resultaat. Bij toenemend succes gaat er ook wel eens wat minder goed. Zo speelde in 2017 de rechtszaak Broekhuis die de erfgenamen tegen het Leger des Heils en de Zonnebloem aanspanden.  De goede doelen werden in het gelijk gesteld, maar de aandacht in de media was voor alle partijen enorm schadelijk. Hoe voorkom je dit soort situaties? Gaan sommige professionals in organisaties te ver in hun wervingsinspanningen? Hoe borg je dat het toedelen van een nalatenschap een vrije keuze is? En: hoe borg je dat bij mensen met dementie of Alzheimer?

Tijdens dit webinar leggen twee specialisten optimaal uit hoe werving van nalatenschappen en ethiek samen kunnen gaan en hoe dat in de nieuwe gedragscode wordt opgenomen.

Dit webinar is een must voor iedereen die zich actief met nalatenschappenwerving bezighoudt. Klik hier voor het artikel “Als een grote gift problemen geeft”, dat is verschenen in The Fundraiser

Rechts onderaan de pagina kun je tevens de nieuwe Code Nalaten downloaden. Deze code is in 2018 opgesteld onder auspiciën van Nederland Filantropieland en vervangt de ‘Richtlijn Werving Nalatenschappen”.