09 apr 10:00 - 11:00 uur Blijf op de hoogte Overzicht

Fondsenwerving in tijden van corona extra webinar i.v.m. covid-19 crisis

De corona-crisis is ook voor goede doelen een nieuwe en onbekende uitdaging. Iedereen loopt rond met dezelfde vragen: mag ik donateurs op dit moment om aandacht vragen voor mijn zaak? Hoe betrek ik mensen, zonder over hun reële zorgen heen te stappen? En wat doe je, nu collectanten en straatwervers thuis moeten blijven? Sommige organisaties trappen hard op de rem, terwijl anderen juist grote stappen vooruit zetten.

In dit webinar deelt WWAV-strateeg Ard Lok zijn visie op fondsenwerving in tijden van corona. Dat doet hij samen met René Vlug, die als hoofd fondsenwerving en communicatie van ZOA besloot om de collecteweek totaal anders te organiseren en hier verrassende resultaten mee behaalde.

In het tweede deel wordt het webinar een vraag- en antwoordsessie. Tijdens dit deel zal Arko Hoondert aanschuiven. Arko is bij KWF verantwoordelijk voor major donors en acties.


Het webinar wordt gemodereerd door Baukje Stam. Baukje begeleidt non-profit organisaties bij hun strategie en koers. Daarin staat een driehoek centraal: 1 optimaal impact maken 2 een duurzaam businessmodel en 3 een goede relatie met achterban / stakeholders. Baukje helpt om in deze driehoek balans te houden of krijgen. Dat leidt tot een strategische positionering waarbij inhoud en marketing niet los staan, maar hand in hand gaan: mission based & market driven.