10 dec 10:00 - 11:30 uur Blijf op de hoogte Overzicht

‘’Het nieuwe werken’’, tijdens en na corona

Door de coronacrisis werken we al lange tijd veel thuis. Wat zijn de voor- en nadelen en wat betekent deze ontwikkeling voor ‘’het werken’’ in de toekomst in onze sectoren in de brede zin? Wat zijn de implicaties voor de samenleving, en welke acties kunnen we nu al ondernemen om deze transitie succesvol door te komen? Tijdens dit webinar benaderen we deze vraagstukken vanuit verschillende relevante perspectieven.

We starten ditmaal met een video van cultureel antropologe Jitske Kramer. Als één van de toonaangevende vernieuwende denkers geeft zij ons inzichten in haar kijk op de huidige cultuurschok en wat het vraagt van onze organisatiecultuur in termen van samenwerken, omgaan met verandering en leiderschap.

Daarnaast zal, Harald den Houter, Digital Workplace Sales Architect bij NTT Ltd Nederland, met ons de laatste inzichten delen uit hun jaarlijkse onderzoek naar de ‘’intelligente werkplek’’ en vertelt hij hoe wij ons aan de nieuwe werkelijkheid kunnen aanpassen.

Tot slot zullen Marijn van der Heiden en Geke Klinkhamer, beiden Adviseur arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen bij AWVN, ons meenemen door de recente leden-enquête die de AWVN onlangs heeft gehouden over thuiswerken. Belangrijkste conclusie daaruit is dat werkgevers verwachten dat ook na afloop van de coronacrisis medewerkers meerdere dagen per week zullen thuiswerken. Dit betekent dat aanpassing nodig is van de huidige vergoedingsregelingen én dat fiscale aanpassingen gewenst zijn. Zij zullen daarbij zowel de resultaten toelichten als concretiseren wat goededoelenorganisaties hierin nu al zouden kunnen betekenen voor onze medewerkers.

Bij elk sub-onderwerp zijn we ook erg benieuwd naar jouw mening en zullen we je stellingen en vragen voorleggen door middel van polls. We nodigen je ook van harte uit om jou vragen te stellen via de chat!

Aanmelden kan via de ”meld je aan” button bovenaan de pagina.


Edwin van Gerwen, moderator tijdens dit webinar en werkzaam als Hoofd P&O bij het Nederlandse Rode Kruis, is voorzitter Commissie HR bij Goede Doelen Nederland. Zij motto is enthousiasmeren, stimuleren en motiveren van mensen. Mensen meer te laten bereiken dan waartoe ze zichzelf in staat achten. Doordat individuen/teams bloeien kunnen organisaties groeien.