Geef feedback op onze Beta-versie

Hoe organiseer je een leuk, passend en rendabel fundraising event! Webvertorial

Welke event-concept past het beste bij de strategie van jouw goede doel en hoe breng je dat tot uitvoering? Praktische en hands-on tips voor het organiseren van jouw fundraising event. De leukste manier om je naamsbekendheid, engagement en donaties te vergroten in een tijd van teruglopende subsidies.

Als fondsenwerver heb je vast en zeker wel eens gehoord ‘Organiseer een actie/evenement’ om donaties op te halen. Maar iedere keer loop jij tegen het volgende aan:

  • Wat voor evenement past bij mijn goede doel en wat kan het opleveren?
  • Hoe organiseer ik dit allemaal? Ik raak compleet het overzicht kwijt wat er allemaal bij komt kijken en waar haal ik de tijd vandaan, naast mijn andere werkzaamheden?
  • Hoe kom ik aan deelnemers en hoe laat ik ze online betalen?
  • Waarmee kan ik donaties (online) binnen krijgen?
  • Werkt een evenement nou echt om meer gelden op te halen en hoe zit het met de kosten en baten?

Je gaat leren:

  • Hoe je een rendabel event-concept bedenkt voor jouw goede doel
  • Hoe je op een pragmatische manier een fundraising evenement kan organiseren om daarmee extra donaties op kan halen, maar ook je naamsbekendheid en engagement met je achterban vergroot
  • Tips & Tricks en Do’s & Dont’s voor het organiseren en tot uitvoering brengen van een P2P-event

Het webinar is bedoeld voor elke fundraiser of bestuurder die voor zijn of haar goede doel events organiseert of gaat organiseren. Reeds wel of geen events ge-organiseert maakt niet uit.

Na het evenement is er de mogelijkheid om een projectplan op te vragen waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Moderator: Danny Wouters (War Child)

Wat is een webvertorial?

Een webvertorial is een gesponsored webinar dat een bepaald product of dienst behandelt. Nederland Filantropieland experimenteert met webvertorials en hoopt hiermee een deel van de kosten die de webinars met zich brengen te kunnen dekken. Ben jij als dienstverlener ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van een webvertorial? Neem dan contact op met Hanneke Lenkens, directeur.


Deel deze pagina!Share on Facebook12Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn26Email this to someone