29 apr 10:00 - 11:00 uur Blijf op de hoogte Overzicht

Impact Challenge: Doe je mee?

Bijdragen aan een betere, meer duurzame wereld en oplossingen vinden voor maatschappelijke vraagstukken is de missie en het bestaansrecht van goede doelen. Daarom is het belangrijk dat goede doelen het publiek laten zien dat ze dat doen, en hoe. De Impact Challenge daagt goede doelen uit om dit met elkaar te delen en elkaar te inspireren om de impact van de goededoelensector te vergroten en beter zichtbaar te maken.

In dit webinar vertelde Gerjob Lootens (CBF) over impactmanagement: verantwoordelijkheid nemen voor het uiteindelijke effect van wat je doet. Gerjob bracht deze uitdagingen terug tot vijf simpele vragen. Alle vijf de vragen zijn uitgewerkt in het boekje ‘Een vuist voor impact – 5 vragen om je impactmanagement te beoordelen.’ Het boekje ‘Een vuist voor Impact’ gaat over de vraag hoe impactgericht jij werkt in je goededoelenorganisatie. Met andere woorden: doe je de goede dingen? Het doel van dit boekje is een voorzet te geven voor zelfreflectie.

Op het Impact Event 2020 is de waarderingsprijs voor kleinere doelen uitgereikt aan Lydia Braakman van Stichting Zorgeloos naar School met een chronische aandoening. Voor een significante toename van hun impact heeft de stichting de identiteit en werkwijze van de organisatie fundamenteel heroverwogen en daarna bijgesteld: Ze maakten een stap van de focus op één aandoening naar aandacht voor de weeffouten in het systeem rond schoolgang en chronische aandoeningen in brede zin. Founder en directeur Lydia Braakman vertelde over haar ervaringen met impactgericht werken binnen haar organisatie.


Moderator: Baukje Stam. Baukje is strategisch adviseur op het gebied van impactmarketing, het verbinden van de markt aan de missie om zo samen meer impact te maken. Baukje is één van de initiators van het webinarprogramma en maakt tegenwoordig deel uit van de Webinar-redactie en Programmaraad van Goede Doelen Nederland.