27 feb 10:00 - 11:00 uur Blijf op de hoogte Overzicht

Lobby: wie of wat kan jouw kleine organisatie beter bereiken?

Belangenbehartiging en lobby zijn voor veel organisaties, klein of groot, van belang. Je wilt opkomen voor de belangen van jouw doelgroep of draagvlak creëren voor jouw standpunten. Hoe doe je dat effectief, zeker als je een kleinere filantropische stichting bent? Hoe kun je je als goed doel het beste positioneren? Welke instrumenten heb je als kleine organisatie om aandacht te vragen voor een bepaald onderwerp? Wat creëert écht impact? Hoe bouw je coalities? Hoe maak je de gemeente jouw partner? Deze en meer vragen staan centraal tijdens deze webinar.

Te gast is Marielle van Oort, directeur van de Public Affairs Academie en ervaren adviseur op gebied van belangenbehartiging. Zij zal toelichten hoe je – ook met weinig personeel of financiële middelen – kunt opkomen voor jouw belang. En jij kunt meedoen! Door middel van de chat kun je tijdens de webinar direct met ons in contact komen om Marielle een vraag te stellen.

Het webinar wordt gemodereerd door Baukje Stam. Baukje begeleidt non-profit organisaties bij hun strategie en koers. Daarin staat een driehoek centraal: 1 optimaal impact maken 2 een duurzaam businessmodel en 3 een goede relatie met achterban / stakeholders. Baukje helpt om in deze driehoek balans te houden of krijgen. Dat leidt tot een strategische positionering waarbij inhoud en marketing niet los staan, maar hand in hand gaan: mission based & market driven.