17 sep 10:00 - 11:00 uur Blijf op de hoogte Overzicht

Samenwerken met organisaties en bedrijven: hoe pak je dat goed aan?

Goede doelen organisaties bereiken hun impact niet alleen. Daarvoor moeten zij een beroep doen op anderen: op donateurs, op sponsoren, fondsen en ook andere organisaties. Samenwerken wordt steeds belangrijker om echt impact te maken. Je kunt niet alles zelf, je hebt anderen daarbij nodig.

Maar samenwerken met een andere organisatie of bedrijf is helemaal niet makkelijk. Er kan van alles misgaan: onzorgvuldige afspraken, verkeerde verwachtingen en onverwachte gebeurtenissen leiden vaak tot frustratie en onbegrip. Onderzoek wijst echter uit dat slechts 50% van deze samenwerkingsverbanden succesvol is. Samenwerken mag dan vanzelfsprekend zijn; dat het succesvol wordt is dat (nog) niet.

Hoe kun je als goede doelen organisatie de juiste stappen zetten in het aangaan van samenwerking met andere organisaties en bedrijven?

Jorrit Hoekstra, associate van Alliantiepartners, en Wilma Roozenboom, directeur van Refugee Talent Hub, nemen de deelnemers van dit webinar mee in de manier waarop je met hoofd en hart werkt aan succesvolle samenwerkingen. Dit webinar is gericht op grote en kleine goededoelenorganisaties die meer willen weten over effectief samenwerken met andere organisaties. Meld je kosteloos aan via bovenstaande button!


Moderator: Marie-Claire de Waal. Marie-Claire is partner en strateeg bij WWAV, een bureau voor marketing en communicatie voor de non-profit sector. Ze is expert als het gaat om strategie ontwikkeling, direct marketing technieken, loyaltyprogramma’s en begeleiding bij veranderingsprocessen. Daarnaast is Marie-Claire lid van de ledenraad van NLFL en is ze de afgelopen jaren de drijvende kracht van de bestuurscommissie ”ontmoeten” geweest, die veel van onze mooie bijeenkomsten en activiteiten organiseert.