04 jun 10:00 - 11:00 uur Blijf op de hoogte Overzicht

Waarom zou ik toezichthouder worden?

Het derde webinar over modern toezicht alweer! Caroline Wijntjes en moderator Baukje Stam zullen dit keer ingaan op de vraag: waarom zou ik toezichthouder worden?

Caroline Wijntjes gelooft dat een toezichthoudende functie – die echt goed bij je past – op verschillende manieren goed is voor je persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke betrokkenheid en carrièrekansen. Wanneer past zo’n rol nou bij je? Wat zijn de mogelijke motieven van mensen om toezichthouder te worden en welke afwegingen zou je voor jezelf moeten maken? Wanneer doe je het bijvoorbeeld wel, en wanneer niet? Je gaat een bepaalde verantwoordelijkheid aan, je hebt bepaalde kennis nodig om dat te doen, je investeert tijd, het biedt je ontwikkelingskansen. In dit webinar zal Caroline Wijntjes alle overwegingen met je op een rijtje zetten. Wat het aantrekkelijk maakt, maar misschien ook wel spannend.

In dit webinar spreekt Caroline met Fusien Verloop en Vroukje Boenk. Fusien heeft een opleiding tot toezichthouder gevolgd en vertelt over haar ambitie en afwegingen. Vroukje is toezichthouder bij Stichting Resto Van Harte en deelt haar motieven en ervaringen.

Over de eerste twee toezicht-webinars:
In het eerste webinar dat Caroline en Baukje verzorgden, stonden ze uitgebreid stil bij de kenmerken van modern toezicht en vooral bij: wat kun jij als fondsenwerver zelf doen om een aantrekkelijke gesprekspartner te zijn voor je toezichthouder. Leden kunnen het webinar hier terugzien.

In het tweede webinar diepten ze verder de verschillen uit tussen toezicht houden in het bestuursmodel en in het raad van toezicht (RvT) model. Wat zijn nou de voor- en nadelen van beide modellen? Leden kunnen het webinar hier terugzien.